Brouwerij Roman plukt vruchten van lancering Ename Pater

brouwerijromanAl meer dan vier eeuwen is Brouwerij Roman in Mater een vaste waarde in het Belgische bierlandschap. Het paradepaardje van het familiebedrijf, dat in 1545 werd opgericht, is ongetwijfeld het assortiment Ename-bieren. Deze erg gesmaakte bieren vieren dit jaar hun vijfentwintigste verjaardag.

“Blijven investeren in de toekomst is een noodzaak”, verklaarde bedrijfsleider Carlo Roman in 2013 Het Nieuwsblad naar aanleiding van de invesering in vijf  cylindroconische tanks (CCT’s) en twee nieuwe helderbiertanks geplaatst.

Roman investeert echter niet enkel in nieuwe infrastructuur maar ook in nieuwe producten. Zo werd in maart van dit jaar de Ename Pater boven de doopvont gehouden. Roman haalde de mosterd voor die lancering bij een gebruik van de vroegere monniken. Naast de abijbieren die ze verkochten, brouwden ze immers ook een troebele variant met een lager alcoholghelate voor eigen gebrui, zodat ze bij het bidden en werken geen last hadden van een plotse aandrang om een hazenslaapje te doen.

De nieuwe Ename Pater speelt naar het zeggen van de brouwerij in op de toenemende binnen- en buitenlandse vraag naar bieren met minder alcohol maar met een rijke smaak. De Ename Pater is hergist op fles, heeft een mooie blond-toebele kleur en doet naar het zeggen van de brouwerij ook door de frisse geur en de evenwichtige smaak de harten van de bierliefhebbers sneller slaan.