Brouwerij Van Steenberge, gekend van Gulden Draak, Augustijn en Piraat, heeft haar nieuwbouw in gebruik genomen. De Ertveldse brouwerij heeft het voorbije anderhalf jaar 11 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe productieruimtes voor processen tussen de brouwzaal en de bottelarij. “Dat laat ons toe de kwaliteit nog beter te bewaken en om dubbel zoveel te produceren in de toekomst”, zegt Jef Versele, eigenaar van de familiebrouwerij. Het project werd gerealiseerd door Algemene Bouwonderneming Vandenbussche uit Aalter.

Het vernieuwde gebouw moet enerzijds de toenemende groei van de eigen merken opvangen en anderzijds de stijgende vraag naar lokale bieren van lokale brouwers ondersteunen. Verder werd er rekening gehouden met het welzijn van de werknemers, onder meer op ergonomisch vlak. Boven de nieuwe brouwerij bevindt zich nu een nieuw proeflokaal dat de naam Bar Baptist krijgt. Ter gelegenheid van de opening wordt er bovendien een nieuw bier gelanceerd, De Baptist. “Hoge gisting dragen we vandaag hoog in het vaandel, maar er ontbrak nog een lichte variant. De Baptist is een bier met bittere toets, zachte afdronk en toch volmondig ondanks zijn 5,2°”, aldus Jef Versele. Die zal voorlopig enkel beschikbaar zijn in Bar Baptist tijdens de georganiseerde bezoeken. De opening brengt ook een speciale editie van de Gulden Draak met zich mee.

Brouwerij Van Steenberge is al zes generaties in familiehanden en realiseerde vorig jaar een omzet van 16,7 miljoen euro. Toen werd er 110.000 hectoliter geproduceerd. Verwacht wordt dat over drie tot vijf jaar 150.000 hectoliter per jaar gebrouwen wordt. De brouwerij stelt momenteel 41 personen te werk. Meer dan 85 procent van de bieren wordt naar zowat 65 landen uitgevoerd.