Brouwerij Verhofstede organiseert winterhappening

verhofstBrouwerij Verhofstede is een familiebedrijf dat al sinds 1885 vanuit Nieuwkerken-Waas oude en nieuwe smaken harmoniseert. Het bedrijf wordt geleid door Christian, Esmeralda en Maria Verhofstede en Bart Meelens. “Onze ambachtelijke likeuren, jenevers en spirtis zijn zachtmoedig en eerlijk, zonder compromissen”, zegt Maria Verhofstede. “Ze bundelen het onversneden vakmanschap van vier generaties.”

De brouwerij startte ooit met het brouwen van bier maar is sins het eind van de jaren zestig van de vorige eeuw een ambachtelijke likeurstokerij geworden, die ook perfect weet in te spelen op nieuwe trends, zoals de hype rond gin.  “In 2013 hebben we onze eigen Edelweiss Gin op de markt gebracht die recent nog een zilveren medaille behaalde op een wereldconcours voor likeuren”, zeggen de ondernemers niet zonder trots. Ook in september viel Verhofstede op deze “concours mondial” in de prijzen met een gouden medaille voor de “Liqueur de Saint-Nicolas” die al sinds een kwarteeuw bij de brouwerij wordt gestookt.

Afgelopen zomer lanceerde Brouwerij Verhofstede ook een nieuwe vermout. “Daarvoor gebruiken we kwaliteitslikeurwijn uit Spanje die na toevoeging van het eigen kruidenpalet en een natuurlijke suiker een zuivere drank oplevert met een volle en krachtige smaak, aar ook met een zachte en lange afdronk”, geeft Maria Verhofstede nog aan.

De winterperiode is voor het bedrijf traditioneel een gelegenheid om te benadrukken dat de verschillende producten kunnen bijdragen tot gezelligheid in huis. Daarom organiseert het bedrijf in het weekend van 3 en 4 december zijn traditionele winterse degustatiehappening. “Met een mix van onze traditionele likeuren en de nieuwe drankjes zijn we klaar voor de toekomst”, zegt Maria Verhofstede.