GENT/LEDEBERG – Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen vzw, beter bekend als Bizidee, heeft de winnaars van de Bizidee-awards bekendgemaakt. In de categorie Small grijpen Brutus uit Gent en Baker Baby uit Ledeberg net naast de hoofdprijs.

Bizidee bekroont jaarlijks de beste ondernemingsplannen van Vlaanderen met een flink bedrag opstartkapitaal en professionele dienstverlening van topadviseurs. Uit de meer dan 100 inzendingen waren er in totaal 5 Oost-Vlaamse bedrijven bij de laatste kanshebbers. Zij kregen de voorbije weken de kans om een laatste keer hun ondernemingsplan te pitchen.

In de categorie Small, die zich richt op lokale handel, dongen onder meer Baker Baby uit Ledeberg en Brutus en Mr. Manchette uit Gent mee naar de titel. De award ging uiteindelijk naar Gustaaf Klimt uit Turnhout. Brutus en Baker Baby pakten respectievelijk wel een eervolle tweede en derde plaats en krijgen met een mooie som startkapitaal ook een steuntje in de rug.

Categorie Large

Ook Crimibox uit Aalst en Jointechnix uit Waarschoot waren twee Oost-Vlaamse genomineerden in de categorie Large. Die bekroonde ondernemingen die de ambitie hebben om meer dan vijf medewerkers aan te werven, meerdere vestigingen te openen of internationaal te groeien. Beide bedrijven vielen niet in de prijzen. De overwinning ging er naar Greygin uit Kortrijk dat het computergame Play it safe ontwikkelde.