Bubble Post krijgt nominatie als mobiliteitskampioen

aaaaaabubb1436960303521Het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen (LVZ) gaat dit jaar op zoek naar de Mobiliteitskampioen ofwel de ondernemer die het meeste inspanningen levert op het vlak van duurzame mobiliteit. LVZ wil op die manier zelfstandigen en bedrijven belonen die een antwoord bieden op het mobiliteitsvraagstuk. Uit alle inschrijvingen blijven er nog vier kanshebbers over.

Naast bouwstenenproducent Dumoulin Bricks uit Roeselare, die zijn stenen via het binnenwater vervoert, thuiszorgdienst Solidariteit voor het Gezin, dat volop kiest voor een elektrisch en hybride wagenpark en metaalverwerkend bedrijf Umicore dat een uitgekiend mobiliteitsplan aanbiedt is ook het Gentse Bubble Post genomineerd.

Het bedrijf  is de jongste jaren al herhaaldelijk in de prijzen gevallen. Het biedt een innoverende en duurzame oplossing voor het transport in binnensteden. Dat doen ze met elektrische cargo-fietsen en elektrische bestelwagens. Tot nu toe was het ecologische transportbedrijf alleen actief in Oostende, Sint-Niklaas, Antwerpen, Brussel, Kortrijk, Brugge, Mechelen en Leuven. In september komen daar dankzij 2,35 miljoen euro extra kapitaal – dat vooral afkomstig is van een investeringsfonds van de overheid – in eigen land nog Hasselt, Bergen, Charleroi, Namen en Luik bij. Ook volgen in de komende maanden vijf Nederlandse steden, waaronder hoofdstad Amsterdam.

Het recept, bedacht door Benjamin Rieder, Michel De Waele en Anthony Viaene, is telkens hetzelfde. In eigen depots in de stadsrand komen vrachtwagens aan en worden goederen gebundeld en herschikt. Vervolgens vindt het transport van en naar het stadscentrum plaats. Daarvoor worden koeriers ingeschakeld, die gebruikmaken van elektrische cargofietsen en bestelwagens en op weg worden gestuurd via door Bubble Post zelfontwikkelde planningssoftware.

Een deskundige jury buigt zich de komende maanden over de dossiers van de genomineerden. In het volgend nummer van Vrij Ondernemen en ook op www.mobiliteitskampioen.be zal u uitgebreider kunnen kennismaken met de vier kanshebbers op de titel. De vier zullen ook zelf stemmen kunnen verzamelen voor de afzonderlijke publieksprijs waarvoor zal kunnen worden gestemd op www.mobiliteitskampioen.be.

Wie uiteindelijk de eer mag opstrijken en zichzelf de Mobiliteitskampioen mag noemen, wordt bekendgemaakt op 10 december in Gent op het Gala van de Mobiliteitskampioen.