Bubble Post stelt nieuw ecologisch voertuig voor

9c385fe0-e14b-44ac-a842-329a0c82ddeeStadsdistributiebedrijf Bubble Post werd opgericht in 2013 in Gent en slaat goederen op in een distributiecentrum aan de rand van de stad om ze vervolgens met ecologische voertuigen – cargofietsen en elektrische bestelwagens – naar hun bestemming in de binnenstad te brengen.  Op die manier blijft het zware transport weg uit de binnenstad.  Het jonge bedrijf is ondertussen uitgegroeid tot een stevige Benelux-speler met vestigingen in 15 Belgische en Nederlandse centrumsteden. Bubble Post heeft de ambitie om tegen 2018 in 50 Europese steden Bubble Heroes aan het fietsen te brengen.

Nu beschikt Bubble Post ook over een nieuw type voertuig: de in Nederland ontwikkelde Bubble Stint zal ingezet worden in de steden om de evoluerende uitdagingen van de Last Mile aan te gaan. De testperiode van 4 maanden is alvast geslaagd.

“De Bubble Stint is een nieuw elektrisch voertuig uit de categorie “bijzondere bromfiets” en lost heel wat mobiliteitsproblemen op, het is klein, wendbaar en zeer veilig. Daarnaast is het een betrouwbaar voertuig en heel gemakkelijk te besturen” vertelt Yan Ketelers van Bubble Post. Een Stint beschikt over een laadcapaciteit van 1,6m2 en 400 kilogram en heeft iets weg van een Romeinse strijdwagen waar de bestuurder ook boven de as stond, maar dan zonder paard, met 4 wielen en een motortje. “Een bijkomend voordeel is dat nu ook minder sportieve Bubble Heroes mee kunnen werken aan onze missie in hun stad” aldus Yan Ketelers.