Bubble Post verkozen tot mobiliteitskampioen

BubbleSintNiklaasDe ecologische stadsdistributeur Bubble Post is verkozen tot mobiliteitskampioen van 2015. Met een nieuwe tweejaarlijkse wedstrijd zoekt het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen (LVZ) naar de ondernemer die het best een antwoord biedt op het mobiliteitsvraagstuk.

Bubble Post begon drie jaar geleden als startup in Gent. Tegenwoordig rijdt het bedrijf dat werd opgericht door Benjamin Rieder, Michel De Waele en Anthony  Viaene met een fietstaxi rond in diverse steden, waaronder ook Sint-Niklaas. Volgend jaar wil het de activiteiten uitbreiden tot negentien steden, waarvan vijf in Nederland.

Dat doet het bedrijf niet alleen met allerlei cargofietsen, maar ook met elektrische voertuigen en bestelwagens op aardgas. Goederen worden aan de rand van de stad afgeleverd, vervolgens gesorteerd en gebundeld, waarna een IT-systeem de meest efficiënte route berekent en het meest geschikte voertuig zoekt.

“Bubble Post geldt als een rolmodel inzake ecologisch transport”, motiveerde de jury. “Op overtuigende wijze probeert deze jonge onderneming het gebruik van de wagen zoveel mogelijk uit de stad te bannen.”

Bubble Post geniet nu twee jaar lang de uitstraling als eerste laureaat van de mobiliteitskampioen. Andere genomineerden waren Solidariteit voor het Gezin (overschakeling naar een elektrisch en hybride wagenpark), Dumoulin Bricks (transport langs waterwegen) en Umicore (uitgekiend mobiliteitsplan). De thuiszorgdienst Solidariteit voor het Gezin, ook uit Oost-Vlaanderen, won de publieksprijs.