Buijs Pleisterwerken realiseert knappe renovatie

PEC_Klooster_naBuijs Pleisterwerken, dat vestigingen heeft in Evergem en Steenokkerzeel, mag zich de jongste jaren verheugen in een stevige groei. Met de renovatie van De Wandeling, een eeuwenoud, beschermd gebouw in Bilzen, voegt het bedrijf opnieuw een indrukwekkend project toe aan zijn referentielijst.

Het bedrijf gebruikte bij de renovatie een speciaal isolerend kalkpleistersysteem van invoerder PEC International uit Sint-Niklaas.

De tendens naar een herintrede van ‘oude’ producten op de markt is ondertussen al geruime tijd zichtbaar. Dat geldt ook in de bouw- en renovatiesector, waar steeds vaker wordt teruggegrepen naar traditionele systemen op basis van hedendaagse technologieën. Het was ook een uitgangspunt bij de renovatie van ‘De Wandeling’, waar resoluut werd geopteerd voor isolerende kalkbepleistering. Het ‘groene’ systeem is ecologisch verantwoord. De uitstekende dampdoorlaatbaarheid is een troef op vlak van vochthuishouding en creëert een prettig leef- en woonklimaat.

“Een ideaal systeem voor mensen die willen investeren in authenticiteit,” aldus Johnny Smet, filiaalleider bij Buijs Pleisterwerken.

Tien arbeiders van Buijs waren 12 weken lang druk in de weer met het aanbrengen van maar liefst 150 ton kalkpleister op een oppervlakte van ruim 2500 m².

Johnny Smet: “Een uitdaging, én een opdracht die je enkel kan toevertrouwen aan gespecialiseerde vaklui die uitsluitend met kwaliteitsproducten werken.”

Precies daarom deed Buijs een beroep op PEC International voor de aanlevering van de producten. “We kennen elkaar,” zegt Mike Pauwels van PEC International. “Na een jarenlange samenwerking groeide een wederzijds vertrouwen en kennen we de noden in functie van elk specifiek project. Daarbij is uiteraard ook de technische ondersteuning van de fabrikant onmisbaar.”

Het resultaat van ‘De Wandeling’ mag er zijn. De renovatie is opnieuw een overtuigende referentie die Buijs Pleisterwerken en PEC International kunnen toevoegen aan hun gezamenlijke projectenlijst. Een greep uit voorgaande realisaties: de Hippodroom in Ukkel, het koetshuis van Kasteel Casier in Waregem, de Engelenburcht in Tildonk en de Sint-Martinuskerk in Lede.

Johnny Smet: “We garanderen een hoog kwaliteitsniveau en een goede service, ongeacht de grootte van het project. Als partners zijn we bovendien elkaars ambassadeur,” lacht hij. “Het volgende project  – de herconditionering van een 19e eeuws herenhuis in Sint-Niklaas –  staat alweer in de steigers.”