Business Café rond nieuwe werken bij TIO3 in Ronse

TIO3Samen met JCI Ronse organiseert  het bedrijvencentrum TIO3 in Ronse – het vernieuwde gebouw in het gerenoveerde vroegere ziekenhuis waarin onder meer het open innovatiecentrum voor Textiel zijn thuishaven heeft –  op 20 november een inspirerend Business Café met als thema “The Future of Work”.

Werknemers die zelf bepalen van waaruit ze werken, wanneer ze werken, die niet langer vaste uren hebben maar enkel op resultaat worden beoordeeld. Is dat de realiteit of de nabije toekomst? Wat zou er moeten gebeuren om dit mogelijk te maken? En dit nieuwe werken, is dit enkel goed voor de medewerkers of wordt het bedrijf er ook beter van?

Gastspreker van dienst is Lieven Eeckelaert, hij is senior adviseur innovatieve arbeidsorganisatie en ergonoom. Hij is werkzaam bij Flanders Synergy, een organisatie met als doel ondernemingen slagvaardiger te maken én meer uitdagende en werkbare jobs te creëren, en dit vanuit drie rollen: die van inspirator, verbinder en innovator.

De toekomst van werk, hoe ziet die eruit? Geen vaste bureaus meer? Geen functieomschrijvingen? Meer autonomie en teamwerk, met de baas in een coachende rol? Het lijkt allemaal heel aantrekkelijk en eenvoudig, maar bij ‘Het Nieuwe Werken’ – want zo wordt het ook wel eens genoemd – komt toch heel wat meer bij kijken. Te beginnen bij de wijze waarop taken, verantwoordelijkheden en coördinatie zijn georganiseerd, gericht op de klant. Een slimmere arbeidsorganisatie creëert een win-win-situatie: gemotiveerde medewerkers in wendbare, slagkrachtige organisaties.

“Het wordt ongetwijfeld een leerrijke avond”, zegt Ann Debaere, manager TIO3 Event locatie en business center.