HAMME – Businessclub Zwaarveld Hamme (BZH) komt al 10 jaar op voor de belangen van de bedrijven op het industrieterrein Zwaarveld in Hamme. Het kan daarbij terugblikken op een heel aantal verwezenlijkingen. Om alles een extra elan te geven, werd er zaterdag een groot feest gehouden.

Na 10 jaar is ongeveer 85 procent van de bedrijven op het industrieterrein Zwaarveld aangesloten bij BZH. In totaal gaat het om zo’n 1.200 werknemers. De leden komen zo’n 3 à 4 keer per jaar samen.

“Het is de bedoeling dat de bedrijven elkaar via de Businessclub echt leren kennen en weten wat er leeft,” verduidelijkt voorzitter Ivo Vermeeren. “We organiseren af en toe ook wel ontspannende activiteiten, zoals een kerstdrink, skireis of champagneweekend, maar ijveren er toch vooral voor om samen dingen te verwezenlijken op het industrieterrein.”

Waslijst aan realisaties

In de afgelopen 10 jaar heeft de Businessclub verschillende zaken voor elkaar gekregen.

“We hebben er bijvoorbeeld mee voor gezorgd dat het aantal windmolens in de omgeving beperkt bleef. Dankzij onze goede samenwerking met de gemeente is er ook een bushalte gekomen”, aldus Ivo Vermeeren. “Verder is er een BIN opgericht om de veiligheid te verhogen en zijn er bewakingscamera’s geplaatst. Recent hebben we ook de parkeerproblematiek op het terrein nogmaals aangepakt. Veel vrachtwagens stonden namelijk overal geparkeerd en dat werd onveilig. Momenteel staat nog de plaatsing van een defibrillator op een centrale plaats op het terrein bovenaan de agenda.”

Zaterdag kwamen zo’n 200 gasten samen in de Koolputten in Waasmunster om de voorbije jaren te vieren. Lokale bedrijven zoals Antoreti, Typografics, Meert Interieur, Omco, Aternio en Van Haute Landbouwmachines ondersteunden het feestelijke event.