DENDERMONDE – Het automerk Skoda heeft sinds enkele weken een nieuwe concessie in Dendermonde. Drijvende kracht achter het initiatief is de Buslot Automotive Group, een bekende naam in het Oost-Vlaamse autolandschap die geleid wordt door het echtpaar Wim Goedgezelschap en Els Buslot. De investering is goed voor circa een half miljoen euro.

De concessie werd geopend met een groot event. “We namen de concessie over van het vroegere Dedecker en zorgen voor een ander  elan met een gloednieuwe showroom op dezelfde locatie (Korte Dijkstraat) waar vroeger onze Audi-concessie was gevestigd”, vertelt mede zaakvoerster Els Buslot. “Met deze investering coveren we voor Skoda de regio’s Dendermonde en Lokeren. Het is de bedoeling om ook door te groeien in het Waasland. In de toekomst moeten er nog twee nieuwe Skoda concessies bijkomen. Het merk heeft sowieso een groot potentieel.”  

Naam met traditie

Autobedrijf Buslot werd in 1975 opgericht door Willy Buslot. Het bedrijf was gedurende zes jaar verdeler van Honda en tot 1983 ook van het Zweedse Saab. In 1984 werd het familiebedrijf ook officieel verdeler van de merken Volkswagen en Audi. Dochter Els en haar echtgenoot Wim Goedgezelschap namen het bedrijf over in 2004, net geen dertig jaar na de oprichting door Willy. In 2007 werd door de verdere groei en professionalisering gekozen voor een volledige nieuwbouw om de klanten nog beter te kunnen ontvangen en bedienen.

Vandaag zijn er filialen in Dendermonde en in Lokeren. In 2016 werd Buslot Automotive Group (BAG) opgericht, een nieuwe naam voor de  autodealer met een grote traditie. In november 2016 nam BAG al garage De Vos over in Lokeren. Vandaag zijn er filialen in Dendermonde en in Lokeren (waar het merk Audi vertegenwoordigd wordt). In de zomer van 2017 verkreeg het echtpaar Goedgezelschap de rechten om ook Skoda te vertegenwoordigen in de regio Dendermonde. De hele groep vertegenwoordigt om en bij de 50 miljoen euro aan omzet.