In elf bedrijven-, innovatie- en incubatiecentra, verspreid over de provincie Oost-Vlaanderen, zijn meer dan 230 bedrijven gehuisvest. Deze stellen samen bijna 1.000 mensen tewerk. Daarmee legt POM Oost-Vlaanderen sterke cijfers voor. In Ondernemerscentrum Meetjesland, gesitueerd in Maldegem, stond nog één module te huur. Producent van ecologische tassen en verpakkingsmateriaal C-bags vond een ideale uitvalsbasis in deze duurzame bedrijfsruimte.

Onderzoekscentrum Meetjesland, een realisatie van POM Oost-Vlaanderen, lag geheel in lijn met de duurzame bedrijfsvisie van C-bags. Het bedrijf uit Assebroek was op zoek naar een propere tussenopslagplaats met een lage ecologische afdruk. “De ruimte moest proper zijn omdat we met bedrukte tassen werken, die onder andere aan ziekenhuizen worden geleverd. De lage ecologische afdruk sluit aan bij onze tassen en -bags die bio-afbreekbaar zijn of van gerecycleerde petflessen zijn gemaakt”, klinkt het. Bovendien zorgt de centraal gelegen locatie van Maldegem voor een aanzienlijke daling van het aantal gereden kilometers, waardoor het bedrijf de milieu-impact weet te minimaliseren.

Naast het Onderzoekscentrum Meetjesland participeert POM Oost-Vlaanderen ook in elf bedrijven-, innovatie- en incubatiecentra. “Daarmee komen wij tegemoet aan de vraag van vele starters om niet alleen gepaste bedrijfsruimte te vinden, maar ook de nodige dienstverlening”, aldus Geert Versnick, voorzitter van de POM. “In totaal spreken wij hier over 15.000 m² ruimte. Of het equivalent van drie voetbalvelden.”