Voor het vierde jaar op rij dompelt Callebaut de festivalgangers van Tomorrowland onder in een Belgisch chocoladebad. Het chocoladebedrijf uit Wieze bij Lebbeke combineert op een originele manier het beste wat de Belgische keuken te bieden heeft: chocolade, bier en pralines. “Tomorrowland is het ideale festival om hulde te brengen aan de heerlijke keuken van België en zijn chocoladecultuur”, zegt Marie Verspreeuwen, trade marketing manager Benelux bij Callebaut.

Belgische voedseliconen

Dit jaar heeft Callebaut een gloednieuw chocoladedessert bedacht. Dat bestaat uit een gelei van passievrucht, een omhulsel van witte chocolade, pure chocolademousse met earl grey thee en bergamot, browniestukjes, rode bessen en kokosschuim. Aan de buitenkant is alleen de gelei met een kraag kokosschuim te zien, waardoor het op een vers geschonken Belgisch blond biertje lijkt.

De tweede creatie komt van de Gentse barista Valentine Wanders van Het Moment en de meervoudig bekroonde mixoloog Oliver Jacobs van Jigger’s. Het drankje lijkt op een vers getapte stout, maar is eigenlijk een limonade met cacao, muscovadosuiker en kruiden. “De dorstlesser is alcoholvrij, maar voor wie een extra smaakinjectie wil kan er een scheutje rum aan worden toegevoegd”, klinkt het. Beide desserts worden op Tomorrowland in de Callebaut Belgitude Chocolate Bar live bereid.

Callebaut Chocolate Heroes

In het Tastes of the world-restaurant serveren dan weer tien Belgische chocolatiers hun Belgische pralines, geïnspireerd op de chocoladetrends van 2020. Die pralines stalen reeds de harten van chocoladeliefhebbers en de juryleden van Gault&Millau tijdens de Chocolate Hero Week. Onder andere Jaël Verleysen uit Aalst, Nick Wauters en Wim Vyverman uit Sint-Niklaas, Stephen Van Hecke uit Gent en Anton Van de Maele uit Denderhoutem zullen tijdens de twee festivalweekends hun creaties presenteren.