De voormalige Volkswagengarage aan de Koning Albertstraat in Eeklo heeft na anderhalf jaar leegstand een nieuwe eigenaar gevonden. Het is supermarktketen Carrefour die het gebouw van concurrent Albert Heijn overneemt en er een Carrefour Market in wil onderbrengen. Het wordt de tweede vestiging van Carrefour Belgium in Eeklo, na die in het Krüger Center.

Het pand werd eind 2015 klaargemaakt voor de komst van Albert Heijn, maar die plannen zijn uiteindelijk nooit doorgegaan. Nu wordt er toch een invulling aan gegeven. “Aangezien de vorige eigenaar er nooit een winkel in heeft uitgebaat, moet het gebouw nog volledig ingericht en geïnstalleerd worden”, zegt woordvoerder van Carrefour Belgium Baptiste van Outryve. “Dit zal nog enige tijd in beslag nemen. Een concrete openingsdatum kan ik bijgevolg nog niet geven.”

Daarnaast plant Carrefour nog overnames van drie bestaande winkels van de Nederlandse retailgroep Ahold Delhaize. Het gaat om nog een Albert Heijn in Lokeren, een Proxy Delhaize in Gent en een AD Delhaize in Berendrecht. Naast de expansieplannen zal Carrefour dit jaar ook nog 70 Market-winkels transformeren en moderniseren.