Castingbureau uit Melle werkt voor wereldsterren van het witte doek

brody

Het castingbureau XtraZ uit Melle, dat in 2010 werd opgericht door casting director Brigitte De Witte, is gespecialiseerd in het casten van figuranten en edelfiguranten voor film, TV producties, commercials en foto’s. Met een database van meer dan 5.000 mensen is XtraZ erin geslaagd om snel naam te maken in de internationale film- en televisiewereld. “We hebben onder meer de casting gedaan”, zegt Brigitte De Witte, “voor historische dramareeksen van de BBC zoals “The White Queen” en “Parade’s End” en voor films zoals “Nymphomania” en “Süskind”.

Voor de film “Emperor”, waarvan eind oktober opnames in Gent gebeuren, zal XtraZ ook enkele honderden figuranten ter beschikking stellen.

De Vlaamse acteurs Veerle Dobbelaere, Lize Feryn, Marie Vinck, Sam Louwyck en Michaël Pas zullen er op de set staan naast een resem indrukwekkende namen, onder wie Adrien Brody, die een hoofdrol speelde in “The Pianist”, Sophie Cookson en Rutger Hauer. Brody speelt de hoofdrol van briljant strateeg en keizer van het Heilige Roomse Rijk, Karel V. Cookson kruipt in de huid van het hoofdpersonage Johanna.

“Emperor” speelt zich af in de 16de eeuw en vertelt de avonturen van de 21-jarige Johanna, die in het hof van Karel V infiltreert om de dood van haar vader te wreken. Keizer Karel, geboren in Gent, vecht op zijn beurt om een verbrokkeld keizerrijk bij elkaar te houden.  De opnames voor ‘Emperor’ zijn begonnen op 1 september in Praag, Tsjechië. Eind oktober komt de productie naar Gent, waar onder meer de spectaculaire openingsscène wordt opgenomen