Certificatiespecialist AMNorman breidt dienstverlening uit met begeleiding voor het behalen van de "lasnorm"

kalibratieAMNorman is een onafhankelijk begeleidingskantoor voor KMO ’s dat vroeger in Roeselare gevestigd was, maar sinds eind oktober 2013 opereert vanuit Sint-Denijs- Westrem.

Pragmatisch

“Wij zorgen voor een rationele en pragmatische begeleiding van kleine en middelgrote ondernemingen die bepaalde normeringen moeten toepassen of een certificaat willen behalen’, zegt zaakvoerder Winnewald Dejonckheere. “Naast het algemeen bekende ISO-certificaat, zijn er voor elke sector nog tal van andere certificaten.  BRC of IFS in de voeding en GMP in de dierenvoeding zijn daar voorbeelden van.”

AMNorman begeleidt onder meer ook bedrijven die voertuigen en aanhangers bouwen bij de  homologatie en het verkrijgen van de (2007/46) COP-erkenning. De veelzijdigheid van het bedrijf blijkt ook uit het feit dat het crèches bijstaat bij het op orde stellen van de autocontrolegids. “Dat is de voor het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) goedgekeurde sectorgids die de regels beschrijft waaraan kinderdagverblijven moeten voldoen voor het aspect van de maaltijdbereidingen”, verduidelijkt Winnewald Dejonckheere.

Lasnorm

Recent heeft het bedrijf twee specialisten aangeworven die de KMO zullen bijstaan bij het behalen van de EN1090 norm, ook bekend als de “lasnorm”. “Alle ondernemingen die dragende metaalconstructies ontwerpen en bouwen”, moesten normaal tegen 1 juli 2014 gecertificeerd zijn”, legt Winnewald Dejonckheere uit. “Maar veel bedrijven worstelen met de toepassing ervan en zijn momenteel nog niet in orde. Ze riskeren problemen bij aanbestedingen of verzekeringskwesties. Vandaar dat we in september en oktober ook informatiessessies hierover organiseren.  AMNorman heeft nu twee specialisten aangeworven, en helpt actief deze bedrijven zodat zij snel hun certificaat kunnen bekomen. Er worden binnenkort een aantal gratis infosessies georganiseerd over dit onderwerp.”