GENT – Certis Benelux heeft het bestaande kantoor, magazijn en technische ruimte in Gent helemaal laten renoveren. De verpakkingsspecialist deed daarvoor een beroep op aannemersbedrijf Mathieu Gijbels.

Certis Benelux is specialist in industriële bevestiging en eindverpakking. Het bedrijf biedt niet alleen een uitgebreid gamma van apparaten, machines en bijhorende verbruiksmaterialen, maar adviseert ook bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Dat gebeurt vanuit de vestigingen in Gent, Herstal en het Nederlandse ’s-Hertogenbosch.

Om verder te kunnen groeien werd het Gentse filiaal onder handen genomen. “De vroegere kantoorruimtes waren oud en toe aan een nieuwe look and feel. Het was voor ons belangrijk dat de kantoorruimte erg open was, zodat er een gevoel van eenheid gecreëerd wordt”, vertelt Manuel Couwet, ceo bij Certis Benelux. “Dat is meer dan gelukt door te spelen met lichtinval.”

Onherkenbaar

Voor het project werd een beroep gedaan op aannemersbedrijf Mathieu Gijbels en architectenbureau Mint Architecten. “We hebben het hele kantoor gestript tot op de staalconstructie toe,” zegt Philip Renaer, projectleider bij Mathieu Gijbels Zetel West in Gent. “Het oude kantoor is niet meer te herkennen. Vroeger was alles donker en in gesloten hokjes, terwijl je nu een overzichtelijk en open gebouw hebt.”

Om de nieuwe uitstraling van Certis Benelux nog meer tot zijn recht te laten komen, werd een toren van 6 meter hoog gebouwd bij de ingang van het bedrijf. In het midden van de kantoorruimte is er ook plaats voor een binnentuin.