Ceusters verkoopt terrein van Govi in Gentse haven

123ceustersDe Gentse afdeling van Group Hugo Ceusters-SCMS, die gevestigd is aan Dok Noord in Gent en geleid wordt door Louis De Clercq en de Oost- en West-Vlaamse markt voor haar rekening neemt, heeft recent een transactie afgerond in de Gentse haven.

Het gaat om de verkoop van een concessiegrond aan de Oudetragel vlakbij de Terdonk overzet. Een terrein van 17.042 m², waarop op een oppervlakte van  2.525 m² magazijnen en productieruimte is, aangevuld met 500 m² kantoren.

De verkoop kwam tot stand nadat het bedrijf Govi, dat gespecialiseerd is in proceschemicaliën voor een brede waaier van verschillende industrieën, besliste om zijn bedrijvigheid te centraliseren in de hoofdvestiging in Drongen en voor de site in de Genste Haven Ceusters onder de arm nam om een geschikte overnemer te zoeken.

De koper is uiteindelijk Brustar Souverain geworden,, een onderdeel van het ‘Oostvlaams milieubeheer OVMB’ (member of Eiffage Benelux). Naast hun reeds bestaande vestiging aan de John F. Kennedylaan, eveneens in de Gentse haven en vlakbij de Oudetragel, zal OVMB een deel van de huidige afvalverwerking laten plaatsvinden in de nieuwe gebouwen aan de Oudetragel