Bel&Bo, de Belgische modeketen met hoofdzetel in het West-Vlaamse Deerlijk, neemt in België acht winkels van het Zwitserse Charles Vögele over. Het filiaal in Ninove wordt de komende maanden tot een Bel&Bo-winkelpunt getransformeerd. Ook in Poperinge, Korbeek-Lo, Ieper, Schelle, Tielt-Winge, Tienen en Lommel neemt Bel&Bo zijn intrek.

De overname van de winkels komt er nadat Charles Vögele in juli besloot om zich volledig terug te trekken uit België. De rechtbank van koophandel in Antwerpen gaf op 18 november de toestemming voor de overname van de winkels door Bel&Bo. Charles Vögele België bestond sinds 1999 uit 41 winkelpunten. Onlangs werd de volledige groep nog overgenomen door het Italiaanse OVS, dat alle winkels gaat omvormen naar het eigen concept. Daardoor verdwijnt Charles Vögele wereldwijd volledig uit het straatbeeld.

De winkels die een overnemer vonden, kunnen nog een zeventigtal arbeidsplaatsen redden. Bel&Bo is actief op zoek naar nieuwe werknemers en organiseert alvast vijf jobdagen exclusief voor de werknemers van Charles Vögele. Met het nieuwe filiaal in Ninove vult de Belgische modeketen een blinde spot in Oost-Vlaanderen. Voorheen moesten de Ninovenaren uitwijken naar Denderleeuw, Geraardsbergen of Zottegem voor een Bel&Bo-filiaal.