Chinees fonds investeert in Gents groeibedrijf

condorHet beursgenoteerde Chinese investeringsfonds Mega Medical Technologies Ltd injecteert 5 miljoen euro in het Belgisch-Frans beursgenoteerd groeibedrijf Condor International NV.

Dit bedrijf met zetel in Gent investeert en pioniert sedert 2010 in dentale technologieën, waaronder de revolutionaire intra-orale scanner CONDOR. Die wordt momenteel volop in de markt gezet in de Benelux en Frankrijk, door Condor International zelf. Simultaan wordt dit najaar ook een distributienet uitgerold in de USA, UK, Italië, Israël, Chili en Zuid-Afrika. De Chinese markt zal exclusief worden beleverd via Mega Medical Technologies.

De intra-orale scanner Condor, even groot, handig en ergonomisch als een elektrische tandenborstel, was reeds dé blikvanger op de dentale vakbeurzen van Parijs (ADF), Keulen (IDS) en Brussel (Dentex), want ook in de tandartsenij is de digitalisering niet meer te stoppen.

De technologie is gebaseerd op software uit de Europese ruimtevaart en laat zowel een correcte 3D-mondafdruk toe (geen vieze papjes meer) als een snelle gebitsdiagnose door de kleurdifferentiatie. CEO Guy De Vreese: “Dit zal de communicatie met patiënt, tandlabo’s, mutualiteiten, orthodontisten, mond- en kaakchirurgen significant vergemakkelijken en optimaliseren. Met deze intra-orale scanner willen we alvast dé referentie worden bij de tandartsen wereldwijd.”

De interesse van Mega Medical Technologies voor de Condor is niet toevallig. China moet een noodzakelijke inhaalbeweging maken op het vlak van haar contingent tandartsen. Dat moet versneld aangroeien met 1 miljoen, aangezien China momenteel slechts 1 tandarts op 12.000 inwoners telt. In het Westen is dat 1 tandarts per 1.500 tot 1.800 inwoners. Daarom komt de mobiele, ergonomische, accurate, polyvalente en betaalbare intra-orale scanner als geroepen om de ambities van het Chinese ministerie van Volksgezondheid op middellange termijn te realiseren.

Mega Medical Technologies Ltd, met zetel in Hong Kong, is een gereputeerde investeringsholding, gespecialiseerd in de productie en distributie van dentale protheses en elektronische componenten. De holding injecteert dus 5 miljoen euro in de vorm van converteerbare bonds die tegen 2019 zullen worden omgezet in 10% aandelen. Mega Medical Technologies LtD sloot met Condor International eveneens een exclusief en strategisch distributiecontract voor de Chinese markt.

Condor International-CEO Guy De Vreese mikt voor 2017 alvast op een omzet van 20 miljoen euro en op een wereldwijd marktaandeel van 5%.