Voor de Oost-Vlaamse master chocolatier Bart Van Cauwenberghe wordt 2017 het jaar van de grote internationale doorbraak. “Plots komt er concrete interesse van overal”, aldus van Cauwenberghe. Meest concreet is ongetwijfeld China, waar er sprake is van maar liefst 16 conceptstores, die vanaf september dit jaar worden uitgerold. De eerste winkel moet de deuren openen in wereldstad Shanghai.

Sinds Van Cauwenberghe in 2010 deelnam aan de wereldtentoonstelling in Shanghai, bleven de Chinezen aan zijn mouw trekken. “Ik verkoop mijn concept en mijn knowhow”, aldus Van Cauwenberghe. “De investeringen worden gedragen door twee Belgische en enkele Chinese investeerders. De exclusiviteitscontracten zijn getekend. De Belgische investeerders hebben ter plaatse al ruim tien jaar een uitgebreid netwerk en hebben tonnen ervaring met de Chinese markt. In wezen gaat het om een franchiseconcept dat wordt verkocht. Met duidelijke vermelding van mijn naam boven de stores. In de komende jaren moet een en ander vorm krijgen.”

Naast China tonen ook nog andere landen warme belangstelling. Deze week zat de chocolatier ook samen met Japanse zakenlui. Verder is er nog interesse vanuit Azeirbeidjan, Korea en Qatar. Rond deze tijd is Van Cauwenberghe druk doende met de voorbereiding van de Paasstorm. Sowieso droomt hij ervan om ook in eigen land nog een grote investering te doen middels een flagshipstore rond koffie en chocolade. Van Cauwenberghe zoekt naar investeerders die zijn droom willen helpen realiseren. Indien niet ernstig, zich onthouden aub.