chocdecor2In de categorie van seizoensgebonden zoetigheden, oftewel de Seasonal Confectionary, heeft Choc’tales de eerste prijs in de wacht gesleept. Het bedrijf uit Lokeren won die award op de Wabel grocery summit in Parijs. Het is ondertussen al de tweede prijs die ChocDecor wint, na de tweede prijs met de Finger Pup’pets op de International Confectionary Fair in het Duitse Cologne in 2014 te hebben veroverd.

Choc’tales biedt een breed assortiment aan gedecoreerde chocoladefiguren en lolly’s voor alle seizoenen aan, van Kerst tot Pasen. De figuren zijn één voor één door een exclusief design gekenmerkt en door een ontwerper met de hand getekend. Elke creatie krijgt bovendien een eigen naam en is met copyright beschermd. De holle chocoladefiguren worden in België geproduceerd met Belgische chocolade.

Intussen bestaat het bedrijf uit Lokeren al meer dan 20 jaar. In 1995 richtte Luk Patyn ChocDecor op als eerste bedrijf dat holle chocoladefiguren met eigen vormen produceerde. De zaken draaiden goed en in 1997 werd Belfine in het leven geroepen voor de export naar internationale klanten. Belfine werd meteen ook de merknaam voor ChocDecor’s chocolade.