Christeyns breidt haar activiteiten uit naar de Nederlandse voedingssector. De Gentse chemiegroep zal daar onder zijn merknaam Mida een volledig assortiment reinigings- en desinfectiemiddelen voor installaties, oppervlakken en gereedschappen aanbieden. Ook de apparatuur en dienstverlening van Christeyns Food Hygiene hoort daarbij.

Het is pas sinds 2011 dat Christeyns, opgericht in 1946, de stap naar de voedingsmiddelenindustrie zet. Dankzij een aantal strategische acquisities en partnerships bouwde het bedrijf ondertussen een aanzienlijk marktaandeel op. “We zijn nu in meer dan tien landen in Europa actief met Christeyns Food Hygiene. In deze landen bedienen we meer dan 2.500 klanten”, aldus Alain Bostoen, ceo van Christeyns. “Ik ben blij dat wij, na een goede voorbereiding, Christeyns Food Hygiene nu ook in Nederland hebben kunnen lanceren.” Christeyns levert onder andere aan bedrijven in de zuivelindustrie, vlees- en visverwerking, kant-en-klaarmaaltijden, drankenindustrie & brouwerijen, bakkerij-, pasta- & chocolade-industrie, verwerking van groenten & vruchten en in de food retail.

Daarnaast verleent Christeyns nog diverse diensten. Die bestaan uit periodieke controles op reiniging en desinfectie, het verstrekken van reinigingsinstructies en het automatisch verstrekken van veiligheidsinformatiebladen. Ook voor het wassen van bedrijfskleding biedt het Gentse bedrijf ondersteuning aan de hand van professionele wasmiddelen, water- en energiebesparende processen en automatische doseerapparatuur. Met de Christeyns Academy tot slot biedt Christeyns haar klanten trainingen en opleidingen voor diverse niveaus in de organisatie aan.

Christeyns is een Gents familiebedrijf dat van een kleine zeepfabrikant tot een gereputeerde speler op de internationale chemiemarkt is uitgegroeid. De laatste twintig jaar steeg de omzet met gemiddeld 17 procent per jaar. Ook het aantal medewerkers nam navenant toe. Vandaag stelt Christeyns wereldwijd zo’n 850 medewerkers tewerk.