CHILI Publish meest beloftevolle Oost-Vlaamse kmo

chiliIn 2010 werd CHILI Publish, uit Erpe-Mere, opgericht door Bram Verniest, Kevin Goeminne en Joeri Paeleman. CHILI Publish bouwt software die service providers in de grafische industrie (drukkerij, agentschappen, reclamebureau, …) in staat stelt om platformen te bouwen waar het editeren van een grafisch document centraal staat.

Het bedrijf verkoopt licenties, zodat klanten cloud-oplossingen kunnen aanbieden aan hun klanten. Die verkoop gebeurt wereldwijd via een dealerkanaal. De jury van de UNIZO KMO-laureaat koos CHILI Publish omwille van de vliegende start die dit jonge bedrijf kan voorleggen. De zaakvoerders vormen een sterk en complementair team.

Net als de winnaar van de KMO-laureaat heeft ook deze Beloftevolle KMO resoluut gekozen voor een niche waardoor ze de directe concurrentie met de grote wereldspelers uit de weg gaan. Naast deze strategische keuze, grijpen zij ook volop de kansen die in Vlaanderen aanwezig zijn met de inzet van goed geschoold personeel en de aanwezigheid van de nodige kennisinstellingen. Vanuit Vlaanderen kiezen zij wel resoluut voor de internationale markt omdat daar hun kansen liggen. Met een dergelijk nicheproduct is de binnenlandse markt te beperkt. De jury gelooft in ieder geval in het groeipotentieel van dit jonge bedrijf. Naast CHILI Publish waren ook Foubert Ijs uit Sint-Niklaas en ProDigest uit Zwijnaarde genomineerd.