City Golf al mogelijk in zeven Oost-Vlaamse steden

citygolfCity Golf is een concept dat gelanceerd werd door een evenementenbureau uit Lier met als doel om mensen de kans te bieden een stad op een originele manier te verkennen.  Ondertussen is City Golf uitgegroeid tot een succesformule die niet alleen toeristen aanspreekt, maar ook de lokale bevolking. “Het concept is ook uitstekend geschikt als teambuilding  voor bedrijven”, zegt initiatiefnemer Vincent Hellemans.  Sinds kort is City Golf ook mogelijk in Lokeren, dat zo de zevende Oost-Vlaamse stad wordt, waar City-Golf gespeeld kan worden. Eerder sloot het evenementenbureau immers ook akkoorden met Aalst, Beveren, Dendermonde, Oudenaarde, Ronse en Sint-Niklaas.

Het idee achter het concept is dat men golf speelt op locaties in de binnenstad van de betrokken steden in plaats van op een golfbaan. De balletjes moet niet in een hole worden gemikt maar tegen targets zoals standbeelden of zitbanken. Op die manier leidt het golfparcours langs de belangrijkste bezienszwaardigheden van een stad.  De speler  die daarvoor het minste aantal slagen nodig heeft, is de winnaar. In de verschillende steden zijn telkens parcours van 6 of 9 holes beschikbaar. Om geen schade te veroorzaken of niemand te verwonden wordt met een speciaal zacht balletje gespeeld dat niet bijster ver geslagen kan worden.

“Het concept is niet alleen een vernieuwende manier om mensen kennis te laten maken met golf”, zegt Vincent Hellemans, “het leert hen ook de ogen openen voor zaken waaraan ze anders voorbij lopen én het is voor bedrijven een uitstekend nieuw alternatief als activiteit bij personeelsfeesten, omdat de mensen zo op een informele manier elkaar beter kunnen leren kennen.”