GENT – Wegenwerken, het mobiliteitsplan en leegstand zorgen voor heel wat wrevel bij Gentse ondernemers. Maar daar trekt Claeys Bauwens zich niets van in. De schoenenzaak gaat tegen de stroom in en investeert volop in vernieuwing. Het filiaal in Gent werd volledig onder handen genomen.   

Claeys Bauwens is al meer dan 50 jaar actief in de schoenenwereld. Intussen telt de zaak vestigingen in Aalst, Lokeren, Oudenaarde en Gent. Dat laatste filiaal rendeert nog steeds het meeste, al hebben recente maatregelen zoals het mobiliteitsplan voor een zekere rem gezorgd. Dat betekent niet dat zaakvoerder Paul Van Looveren alles zomaar laat gebeuren.

“Het was al tien jaar geleden dat de winkel een make-over had gekregen, en het was dus tijd voor een opfrisbeurt. Toch was de twijfel er met de komst van het circulatieplan. Wat gaat het opbrengen en rendeert het? Geloven we er zelf nog in?”, legt Paul Van Looveren uit. “Maar Gent is nog steeds onze sterkste winkel. We hebben dan ook met volle overtuiging voor vernieuwing gekozen.”

Nieuw elan

De volledige winkel is onder handen genomen, van etalage over kassa tot binnenruimte. Een beslissing die eerder uitzonderlijk is de laatste tijd. “Verschillende winkelhouders in de straat hebben hun winkel moeten sluiten wegens faillissement. Wij blijven niet bij de pakken zitten. Hopelijk zet onze investering ook anderen aan om er volledig voor te gaan en onze buurt weer op te fleuren, al is het er voor ons vooral om te doen om een nieuw elan aan de zaak te geven.