Voor de achtste keer werd de award voor De Strafste Gentenaar uitgereikt. Het Gentse stadsfestival OdeGand haalde het en volgt zo AA Gent op. Hef festival viert dit jaar haar vijftiende editie in het centrum van Gent en lokte al meer dan 200.000 mensen. Claire Tillekaerts kaapte de titel weg in de categorie ondernemen. Met de prijs zetten de Stad Gent, de krant De Gentenaar, Ghent Marriott, AVS, Radio 2 en brouwerij Huyghe elk jaar de man of vrouw die Gent op de kaart het overtuigendst op de kaart heeft gezet.

In de categorie ondernemers ging het tussen Meet District in de Ghelamco Arena, Claire Tillekaerts, de topvrouw van Flanders Investment and Trade (FIT), en Alain De Taeye, ceo van gps-fabrikant TomTom. Claire TIllekaerts haalde het. “Ik ben een fiere Genteneere en vanavond ben ik extra fier. Ik kom overal in de wereld, maar dit is een schone stad en de warmste stad van de wereld. Dank u wel”, zegt ze aan De Gentenaar.

In de categorie sport haalde wielrenster en Olympisch medaillewinnaar Jolien D’Hoore het. In de categorie academisch namen drie professoren het tegen elkaar op, Carl Devos, Eva Brems en Petra De Sutter. Die laatste, een UGent-prof, haalde het. In de categorie muziek haalde Bazart het van Democrazy en Sioen. In de categorie cultuur en media was de eer weggelegd voor ballerina Nina Tonoli. De prijs voor de Wijste Gentenaar, iemand die niet in de schijnwerpers stond, maar zijn of haar stadsgenoten hielp, deed lachen of inspireerde, ging naar de Gentse schooldirecteur Bart Devaere.