Cloudalize heeft PixelStellar gelanceerd. Dat is een consumer cloud gaming dienst waarmee gamers grafisch intensieve games kunnen spelen vanop elk toestel met Windows besturing dat ook Netflix kan streamen. De Gentse scale-up wil de markt van het gamen via deze weg democratiseren.

“De markt moet voornamelijk toegankelijker worden voor de occasionele gamer”, zegt Benny Willen, ceo van Cloudalize. België telt meer dan 4,2 miljoen gamers. Dat is een derde van de bevolking. 40 procent van deze gamers beschikt niet over een grafische kaart die krachtig genoeg is om de nieuwste games vlot te spelen. “Met PixelStellar brengen we het gamen naar de cloud om iedereen een hoogtechnologische ervaring te bezorgen. Het spel wordt niet vanop de lokale computer gespeeld, maar de pixels worden via de cloud doorgestuurd naar het scherm. Op die manier zullen gamers dus grafisch intensieve games kunnen spelen zonder daarvoor een computer met krachtige grafische kaart nodig te hebben.”

Aan de lancering van PixelStellar ging 6 jaar onderzoek en ontwikkeling vooraf.

Internationalisering

Met de lancering van hun nieuwste product is Cloudalize bovendien klaar voor het volgende hoofdstuk in zijn internationale groeistrategie. Om PixelStellar succesvol uit te rollen, moeten er wereldwijd servers in nieuwe datacentra geopend worden. Zo wil Cloudalize in de eerste plaats een datacenterlocatie toevoegen in de Verenigde Staten zodat het bedrijf ook van daaruit nieuwe klanten kan bedienen. “Het uiteindelijke doel is dat er op elk continent ten minste één datacenterlocatie beschikbaar is”, verduidelijkt Benny Willen.

Via een crowdfundingcampagne die tot en met 4 november loopt, hoopt Cloudalize 15.000 euro bijeen te krijgen. Het opgehaalde bedrag wordt gebruikt om te investeren in nog betere hardware en meer capaciteit voor PixelStellar.