TEMSE – CMAST, het projectmanagement- en consultancybedrijf uit Temse, gaat samenwerken met de pan-Europese patiëntenorganisatie GAMIAN-Europe. Het doel is om de kloof tussen de behoeften van de patiëntenorganisatie en het belang van de partners te overbruggen.

GAMIAN-Europe vertegenwoordigt personen met psychische aandoeningen en richt zich op voorspraak, informatie en educatie, anti-stigma en -discriminatie, rechten van patiënten, samenwerking en partnerschappen. CMAST, actief in gezondheidszorg en levenswetenschappen, is van oordeel dat patiënten centraal moeten staan ​​in de co-creatie van nieuwe zorgoplossingen. De samenwerking met GAMIAN-Europe moet daarom leiden tot een win-winsituatie.

“Via dit partnerschap benadrukt CMAST haar betrokkenheid bij het ondersteunen van patiëntenorganisaties en het creëren van innovatieve gezondheidszorgoplossingen samen met academische en industriële partners. Zeker in het domein van de geestelijke gezondheid, waarover er veel onwetendheid in de samenleving bestaat, willen we naar patiënten luisteren en zien hoe we het verschil kunnen maken in hun leven”, zegt Glenn Van Dael, ceo en oprichter van CMAST.

Digitale innovatie

De focus van de samenwerking ligt op de vertaling van de strategie van GAMIAN-Europe naar concrete projecten en samenwerkingen. Dat gebeurt door ondersteuning bij subsidieaanvraag en haalbaarheid, consortiumontwerp en projectmanagement. Daarnaast ontwikkelt CMAST de nieuwe website van GAMIAN-Europe en wordt er gekeken om een applicatie voor de gemoedstoestand te ontwikkelen.

“Het herkennen van goede ideeën en het verbinden met de juiste mensen, de juiste tools op het juiste moment, is essentieel voor het ontwikkelen van vernieuwende patiëntgerichte oplossingen. Wij geloven dat GAMIAN-Europe en CMAST door dit partnerschap beter in staat zijn om deze belofte te realiseren”, besluit Kurt Hertogs, chief innovation and operations bij CMAST.