Bouwonderneming Vandenbussche NV uit Aalter heeft in verschillende fases een renovatieproject van vzw De Refuge afgewerkt. De Gentse vzw omvat naast een woonzorgcentrum en serviceflats ook kortverblijf en dagverzorging. Algemeen Directeur van vzw De Refuge, Patrick Van Hecke, zag in de co-engineeringformule van de bouwheer een groot pluspunt, waarbij Vandenbussche NV het volledige bouwtraject voor zijn rekening neemt.

Van voorbereidende studies, via het opstellen van een lastenboek tot de uiteindelijke oplevering. Vandenbussche onderneemt alle nodige acties in hun ‘Wij trekken uw plan’-formule. Patrick Van Hecke: “Wij ervaren het projectteam als een professionele partner die oplossingsgericht meedenkt gedurende het volledige bouwtraject en oog heeft voor de details. Het is een uitdaging om binnen de voorziene planning alle details waar te maken. De nodige creativiteit is hierbij vereist.”

Voor architect Vincent Deprez en interieurarchitect Steven Wittouck is in De Refuge vooral een open gevoel belangrijk. “In de eerste fase werd op het gelijkvloers naast de puur functionele ruimtes ook een bar geïntegreerd. Door het gebruik van glazen wanden en warme, duurzame materialen ontstaat hier een soort hotelsfeer. Het is een atypisch plaatje van een rusthuis, maar door de details te gebruiken die ze van thuis gewoon zijn, kunnen we het gewenste gevoel naar voor brengen.”

Ook voor Acasa dat nieuwbouwprojecten ontwikkelt, start Vandenbussche NV binnenkort met twee nieuwe projecten. Het gaat om woonproject Brielpark in Maldegem en residentie Dobbelaerepark in Zomergem. Ook hier werd geopteerd voor de co-engineeringformule en zal de Aalterse bouwonderneming niet alleen het acasavolledige bouwtraject voor haar rekening nemen, maar ook de klantenbegeleiding verzorgen. Voor Vandenbussche betekenen de twee nieuwe projecten een teken van vertrouwen, want met deze twee projecten zet het bedrijf de samenwerking met Acasa verder na het reeds lopende project Stadresidentie Het Park in Gent.