Co.Station opent vestiging in Gent

baldovinoAnderhalf jaar geleden leek Co.Station, opgezet als coworkingruimte voor starters en incubator en genoemd naar het vlakbij gelegen Brusselse Centraal Stration een stille dood te zullen sterven. Maar CEO Baudouin de Troostembergh (foto) wilde niet opgeven. Hij slaagde erin om BNP Paribas Fortis, de bank waarvan hij wist dat ze net als andere grootbanken op zoek was naar innovatieve projecten, te overtuigen om mee  de schouders onder het project te zetten.  Het project werd nieuw leven ingeblazen en Co.station biedt nu in Brussel ruimte aan 35 bedrijven, met in totaal een kleine 250 werknemers. Dat zijn in hoofdzaak startups, maar ook Mobistar en USG zijn bij Co.station aanwezig om voor kruisbestuiving en advies te zorgen.

Co.Station werkt dus zoals ook de Gentse incubator Ajuinlei 1 rond Internet of Things onder leiding van ondernemer Chris Raman doet met een mix van startups en ervaren ondernemers die hun kennis kunnen doorgeven.

Nu hebben Co.station en BNP Paribas Fortis aangekondigd dat ze een tweede incubatieruimte zullen openen in de nieuwe Quantum Building aan de Dampoort in Gent. Ook daar zal op een oppervlakte van 2.600 vierkante meter plaats zijn voor een vijfendertigtal bedrijven en een tweehonderdtal mensen.  De eerste partners zouden trouwens al zijn aangetrokken, maar BNP Paribas Fortis geeft hun namen voorlopig nog niet vrij.