Codit opent vestigingen in Verenigd Koninkrijk en Zwitserland

stijn-degrieckCodit Group, een joint venture van het Belgische Codit uit Gent en het Nederlandse Axon Olympus uit Utrecht, heeft een eerste vestiging geopend in het Verenigd Koninkrijk, in Hampshire.

Afgelopen maand opende Codit Group ook een kantoor in Zürich. Codit had al buitenlandse kantoren in Frankrijk en Portugal. De informaticadienstverlener is actief in de integratie van applicaties op basis van Microsoft Azure en Microsoft BizTalk Server.

Tim Lewis zal de Engelse vestiging, op een uurtje rijden van Londen, leiden. Hij heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in commerciële functies bij softwarebedrijven zoals Symantec en Seagate. Technisch directeur van Codit Integration Ltd. wordt Iain Quick. Ook hij heeft een vijfentwintigtal jaar ervaring, die hij onder meer opdeed bij Microsoft in Reading en bij Solidsoft Reply, waar hij en Tim Lewis overigens collega’s waren. Solidsoft Reply is net zoals Codit een Microsoft-partner die actief is in integratieprojecten op basis van BizTalk Server en Azure.

“Samen met Iain ga ik de producten en diensten van Codit, waaronder integratie in de cloud, aan bedrijven en overheden in het Verenigd Koninkrijk aanbieden”, zegt Lewis. “Het VK is de grootste markt in Europa voor integratieprojecten. Daar gaan we met Codit op inspelen. Ook het Internet of Things, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor integratie, biedt ons kansen om bedrijven bij te staan. We kunnen daarbij een beroep doen op het honderdtal mensen die de Codit Group tewerkstelt in België, Nederland, Frankrijk en Portugal. Het is een solide groep die vorig jaar 11,3 miljoen euro omzet boekte.”

Codit en Axon Olympus gingen eind 2014 hun joint venture aan om samen internationaal uit te breiden buiten Frankrijk en Portugal, waar Codit toen al gevestigd was.

“We hadden bij de oprichting van Codit Group vooropgesteld om tegen eind 2016 in een paar extra landen actief te zijn”, zegt Stijn Degrieck (foto), de CEO van Codit. “We breiden uit naar landen waar er een potentieel is voor ons en waar geschikte mensen onder de Codit-vlag willen ondernemen om ter plaatse onze producten en diensten aan te bieden. Vanuit de groep bieden we hen ruggensteun om succesvol te zijn. Het is de bedoeling om na de opening van de kantoren in Zürich en Hampshire in nog meer landen actief te worden, maar we willen stap voor stap groeien en elke opportuniteit zorgvuldig bekijken.”