Codit trekt Annelies Berlaen als hr-manager

Codit_Annelies BerlaenHet Belgische informaticabedrijf Codit, gespecialiseerd in integratiediensten voor ondernemingen, heeft Annelies Berlaen aangetrokken als hr-manager om zijn groei te ondersteunen. De firma wierf voor haar vestiging in Gent dit jaar al een tiental extra mensen aan. Tegen eind dit jaar wil Codit nog eens evenveel mensen erbij om dan een zestigtal medewerkers in België tewerk te stellen.

Annelies Berlaen zal zich hoofdzakelijk op Codit België concentreren, maar zal ook de buitenlandse vestigingen in Frankrijk, Portugal en sinds kort Zwitserland en Engeland bijstaan op het vlak van hr.

“Tegen 2020 willen we onze omzet van ruim 8 miljoen euro meer dan verdubbelen door extra buitenlandse kantoren, medewerkers, marktaandeel en diensten”, zegt  CEO Stijn Degrieck, aan wie Annelies Berlaen rapporteert. “We behouden onze focus op IT-integratiediensten, maar diversifiëren ook naar het beheer van application programming interfaces, Microsoft Azure-diensten en het Internet of Things, waar er een belangrijke rol weggelegd is voor integratie. We zoeken bijkomende consultants, ontwikkelaars en supportmedewerkers, en zullen inspanningen blijven leveren zodat medewerkers zich thuis voelen bij ons. We zien in Annelies de hr-professional die ons daarbij goed zal helpen.”

“Ik ga me ontfermen over klassieke hr-taken zoals loonadministratie, rekrutering en selectie, maar zal onder meer ook nieuwe vormen van evaluaties en competentiebeheer introduceren die vertrekken vanuit de sterke punten van de medewerkers”, zegt Annelies Berlaen. “Ik ga bijvoorbeeld ook werk maken van de zogenaamde onboarding, want uit studies blijkt dat mensen die goed onthaald en gestart zijn bij een firma er ook langer blijven. Met Codits management en medewerkers klikt het, wat een prima basis is om een hr-beleid uit te stippelen waarbij iedereen zich goed voelt. Zo kan Codit duurzaam blijven groeien.”

Annelies Berlaen werkte eerder op de hr-afdeling van Omega Pharma, bij sociaal secretariaat Securex en uitzendkantoor Manpower.