Codit zet internationale opmars voort

111stijndegrieckSamen met het Nederlandse Axon Olympus heeft het Gentse Codit de joint venture Codit International opgericht. Codit startte vijftien jaar geleden als Microsoft BizTalk Server-specialist en is uitgegroeid tot een expert in businessintegratie. Het bedrijf  levert wereldwijd diensten in consultancy, technologie en managed services. De integratie van een centraal technologisch platform laat applicaties en organisaties efficiënter samenwerken, wat resulteert in minder operationele kosten, een verhoogde efficiëntie en een betere controle. Codit.

Codit en Axon Olympus zijn de marktleiders op het gebied van applicatie-integratie en bedrijfsprocesautomatisering op het Microsoft-platform in België, Nederland, Frankrijk en Portugal. Met deze nieuwe joint venture bundelen zij hun krachten om producten en diensten onder de vertrouwde Codit-vlag aan te bieden in andere markten.

De krachtenbundeling is ingegeven door de toenemende vraag bij Codit en Axon Olympus naar applicatie-integratieoplossingen uit andere landen dan de vier focuslanden waarin de organisaties reeds gevestigd zijn. De ambitie van Codit International is om het Europese expertisecentrum op het gebied van Microsoft-integratieoplossingen te worden.

Codit International biedt IT-ondernemers in Europese landen een kans om onder zijn vlag een bedrijf te starten dat zich focust op Microsoft BizTalk Server- en Azure-integratieoplossingen. Deze landenorganisaties profiteren op deze manier direct van het sterke merk Codit, de ondersteuning door meer dan 75 professionals, en van bewezen producten, diensten en procedures. Daarnaast biedt Codit International een succesvolle marketing- en salesorganisatie met concrete leads en projecten. Het uiteindelijke doel is om lokale klanten te kunnen bedienen met lokale specialisten. Zo kan Codit International zo nauw mogelijk aansluiten op de werkwijzen en culturen ter plaatse.

Stijn Degrieck, CEO van Codit: “Onze ambitie met Codit International is om eind 2016 in een aantal Europese landen organisaties te hebben die concreet aan de slag zijn met projecten in hun markt. Wij helpen hen bij het uitbouwen van hun lokale Codit-organisatie. Door deze joint venture zullen we in staat zijn om te voldoen aan de groeiende internationale vraag naar kennis en ervaring.”

De exponentiële groei van apps, de opkomst van de cloud en de stijgende complexiteit van business-software stelt de IT-afdelingen van organisaties steeds meer op de proef. CIO’s dragen de verantwoordelijkheid om deze ontwikkelingen snel te omarmen, zodat organisaties hun leidende marktpositie kunnen behouden. Integratieoplossingen zullen een steeds crucialere rol spelen binnen het IT-landschap. Het hoge kennisniveau van Codit en Axon Olympus kan dankzij Codit International nu ook aangeboden worden aan andere markten.