Cohousing Waasland zal eerste cohousingproject realiseren met Matexi

clementwijk_1Cohousing Waasland heeft een optieovereenkomst gesloten met Matexi voor één van de velden in de uitbreiding van de Clementwijk. Met de ondertekening is een belangrijke stap gezet in de verdere realisatie van de duurzame woonwijk in Sint-Niklaas.

Elke Van den Bergh van Cohousing Waasland en Alexis De Groote, Business Unit Manager Matexi Oost-Vlaanderen, plaatsten enkele maanden geleden hun handtekening onder het document. Cohousing Waasland is een groep enthousiastelingen die samen een cohousingproject willen realiseren. Hun oog viel op de duurzame uitbreiding van de Clementwijk in Sint-Niklaas.

“We vinden het belangrijk om open te staan voor de ideeën van lokale partners en hen een mogelijkheid te geven om hun initiatieven vorm te geven”, zegt Alexis De Groote, Business Unit Manager Matexi Oost-Vlaanderen. “De samenwerking met Cohousing Waasland is hier een mooi voorbeeld van. Zij zetten in de Clementwijk het eerste cohousingproject in het Waasland op poten.”

Het cohousingproject zal bestaan uit 22 individuele woningen en appartementen, aangevuld met gedeelde ruimtes. De woningen en appartementen zijn modern en ecologisch en geven allemaal uit op een grote gemeenschappelijke tuin. Daarnaast hebben de bewoners, gaande van twintigers tot zeventigplussers en van koppels met en zonder kinderen tot alleenstaanden, toegang tot een paviljoen met onder andere een polyvalente ruimte en een grote keuken die bijvoorbeeld kan dienen voor feesten en samenkomsten.

Blaf Architecten uit Lokeren en Denc-studio uit Gent ontwerpen op dit moment het siteplan en de individuele units. Samen met de groep van toekomstige bewoners moeten zij ervoor zorgen dat deze unieke locatie in Sint-Niklaas een aangename buurt wordt, die gedeelde faciliteiten moeiteloos combineert met privacy voor alle bewoners.

De bouw van het project zou begin volgend jaar van start moeten gaan. Tegen eind 2016 worden de eerste bewoners verwacht. Cohousing Waasland organiseert maandelijks infosessies voor geïnteresseerden.