Het Nederlandse Webscale uit Tilburg wordt overgenomen door het in Gent gevestigde hostingbedrijf Combell. Webscale specialiseert zich in het hosten van websites voornamelijk op het Drupal CMS platform en heeft heel wat Nederlandse gemeentes als klant. Bij onze noorderburen heeft Webscale zich de voorbije tien jaar een zekere reputatie opgebouwd.

De toenemende vraag naar schaalgrootte van infrastructuur, strengere veiligheidseisen zoals ISO certificeringen en 24/7 beschikbaarheid maakt het voor Webscale steeds uitdagender om dit goed in te vullen. Combell biedt die mogelijkheid. Het merk Webscale gaat straks geheel op in Combell. Alle producten zoals hostingaccounts en cloudservers zullen worden geïntegreerd op de platformen van Combell. De klanten van Webscale zullen de komende weken nader worden geïnformeerd, zo laten beide partijen weten. “De klanten van Webscale kunnen er op vertrouwen dat ze bij Combell terecht kunnen voor een oplossing op maat én met een persoonlijke aanpak”, aldus Frederik Poelman, managing director van Combell.

Als absolute marktleider in hostingdiensten voor bedrijven, IT integratoren en software ontwikkelaars, is het onafhankelijke Combell sinds 1999 uitgegroeid tot de meest betrouwbare one-stop partner voor de hosting van zowat elke IT infrastructuur, website of applicatie. Het bedrijf mag zich onder meer Microsoft Gold-partner noemen. Combell, dat opgericht werd door Oost-Vlaming Jonas D’Haenens, groeit snel dankzij een reeks overnames. D’Haenens is nog steeds eigenaar en bezieler.