Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen kiest nieuwe voorzitter

ZWIJNAARDE/WICHELEN – Afgelopen maandag werd Karel Derde (48) tot nieuwe voorzitter verkozen van de Confederatie Bouw Provincie Oost-Vlaanderen. Hij neemt de voorzittershamer over van Rik Hinnens.

Karel Derde is eigenaar en zaakvoerder van Derde Construct nv uit Wichelen. Het bedrijf legt zich voornamelijk toe op wegenbouw en waterdichtingsactiviteiten en stelt een vijfentwintigtal medewerkers te werk.

Binnen de Confederatie Bouw is Karel Derde geen onbekende. Als voorzitter van Constructiv Oost-Vlaanderen en van de Belgische Vereniging van Aannemers van Dichtingswerken (BEVAD vzw) heeft hij reeds heel wat bestuurservaring opgebouwd. Tevens is hij lid van de raad van bestuur van de nationale Confederatie Bouw.

De nieuwe voorzitter heeft bij zijn aanstelling Rik Hinnens bedankt voor zijn voorbije voorzitterschap. Onder zijn bewind werd de fusie tussen Confederatie Bouw Waasland en Oost-Vlaanderen tot stand gebracht. Karel Derde is klaar voor zijn opdracht: “Samen met zowel bestuurders als medewerkers wil ik de provinciale Confederatie in Oost-Vlaanderen verder uitbouwen in het voordeel van al onze leden. In het bijzonder wil ik daarbij focussen op het behartigen van de belangen van de Oost-Vlaamse aannemers. Daarbij hecht ik veel waarde aan een open debatcultuur binnen de beroepsvereniging.”