De specialist in route-optimalisatie Conundra uit Oosterzele biedt een proefversie aan van OptiFlow voor een periode van 30 dagen. Deze toonaangevende oplossing op het gebied van logistieke- en routeplanning werd samen met KU Leuven ontwikkeld. “De software wordt gratis beschikbaar gesteld zodat transportplanners en dispatchers eenvoudig en snel kunnen ervaren hoe een professionele routeplanningstool werkt en wat de potentiële besparingen zijn voor hun organisatie”, zegt ceo An De Wispelaere. Conundra assisteert vooraanstaande bedrijven met hun logistiek en route-optimalisatie waaronder DHL, H. Essers, Bebat, Aquafin, Recytyre, Recupel, CB, Bpost, GLS en Scholengroep Dender.

Optiflow werd speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen en verwachtingen van moderne distributiebedrijven, logistieke afdelingen en zelfs pakjesdiensten. “We merken bij onze klanten dat ze tot 20 procent besparingen realiseren op vlak van hun transportkosten. In de uiterst competitieve transportsector is dit enorme verbeterpotentieel een echte eyeopener voor de planner en het management”, aldus De Wispelaere.

Het bedrijf uit Oosterzele behaalde met OptiFlow de tweede plaats op Roadef 2016, de belangrijkste Europese Conferentie over Operational Research & Management Science. “Hoe complexer het planningsprobleem binnen een organisatie, hoe groter de toegevoegde waarde van OptiFlow. Waar planners soms uren nodig hebben om een planningsvoorstel uit te werken, heeft OptiFlow slechts enkele minuten nodig. Ook het gebruiksgemak en de visuele interface dragen bij tot een snelle aanvaarding van de tool. Op die manier helpen wij bedrijven hun transportkosten met 10 tot 20 procent te verminderen door een geoptimaliseerde inzet van voertuigen en chauffeurs.”