GENT – Cook & Serve opent de deuren van haar zevende filiaal. Het gaat om een tijdelijke conceptwinkel in de Gentse binnenstad. Na evaluatie kan het mobiele winkelconcept ook in andere steden geïntroduceerd worden.

Na de succesvolle opening van een winkel in Leuven eerder dit jaar en de lancering van een online webshop, zet Cook & Serve de uitbreiding verder. “Het is een ware krachttoer dat we met onze teams net voor het einde van het jaar nog een nieuwe winkelopening kunnen realiseren”, zeggen oprichters van Cook & Serve Tom Van Moer en Lode Verschuere. “Cook & Serve Gent zal deels onze vertrouwde kook- en decoratieve collecties verkopen, maar daarnaast nog meer inspelen op het cadeausegment.”

Mobiele winkel

Cook & Serve Gent opent initieel in een tijdelijk concept. “In 2018 zal geëvalueerd worden of we de winkel volledig in een vernieuwd Cook & Serve-jasje steken. Dit mobiele interieur biedt alvast de mogelijkheid om het concept versneld verder uit te rollen naar andere steden met een aantal pop-upwinkels per jaar. We blijven verder evalueren en de reacties van klanten analyseren”, aldus het duo.

Verdere expansie

Gent is zeker niet de eindmeet voor Cook & Serve, dat volop de kaart van expansie trekt. Voor 2018 worden reeds nieuwe openingen bestudeerd. Onder andere shoppingscentra behoren daarbij tot de opties. “Als volledig Belgisch bedrijf willen we niet alleen in Vlaanderen, maar over gans België martkleider op vlak van koken en decoratie worden. We zijn nu plannen aan het opmaken om naar minstens 14 vestigingen te groeien.”

Naast Gent is Cook & Serve ook aanwezig in Aalst, Brugge, Kortrijk, Leuven, Mechelen en Oostende.