Mocht SV Zulte-Waregem, half West-Vlaams en half Oost-Vlaams, zaterdag 18 maart in het Koning Boudewijnstadion de Bekerfinale voetbal winnen, dan heeft Cortina Group uit Oudenaarde een specialleke achter de hand met voor de gelegenheid ontworpen t-shirts voor de spelers en voor de staf van de club.

Sowieso zal SV Zulte-Waregem zaterdag ook in een gloednieuwe, en voor de buitenwereld nog goed bewaarde, uitrusting spelen, die door hetzelfde bedrijf wordt aangemaakt. Cortina Group beheert het van origine Franse sporttextielmerk Patrick, waarmee Zulte-Waregem nu al enkele jaren speelt. Het Oudenaardse bedrijf mag zich al jarenlang hofleverancier van de voetbalvereniging noemen. Uit eerder onderzoek bleek dat de spelersuitrusting van Zulte-Waregem werd beschouwd als de minst mooie van eerste klasse. Het textiel voor de bekerfinale oogt, laat ons hopen, een stuk attractiever.

De Cortina Group wordt beheerd door de discrete Oost-Vlaamse familie Vanderschueren. Naast het merk Patrick voor sportkledij en voetbalschoenen, verdeelt Cortina Group ook nog medische schoenen, veiligheidsschoenen en brand sets. De groep geeft werk aan 450 mensen, waarvan er een pak in China zetelen. Cortina heeft er een eigen filiaal en productie. Sowieso wordt alle textiel niet in Oudenaarde afgewerkt, maar wel degelijk in het Verre Oosten.