CoScale begint internationale expansie in Frankrijk

000000000000000000000000000000000stijnCoScale (http://www.coscale.com), een Gentse startup waarin is geïnvesteerd door GIMV, Qbic en PMV, ontwikkelt web performance software. Het bedrijf beschouwt het als zijn missie om het traag opladen van webpagina’s voorgoed tot het verleden te laten behoren.

“Trage websites doen bezoekers wegklikken”, zegt CEO Stijn Polfliet (foto). “Voor een e-commerce site leidt dit tot inkomstenverlies, bij een nieuwssite tot minder advertentie-inkomsten, en in het algemeen is een trage website nefast voor het imago van een merk.”

CoScale wil ook internationaal groeien en sloot daarom een strategisch partnership af met het X2i, een belangrijke Franse speler in Magento eCommerce consulting en ontwikkeling, die vestigingen heeft in Parijs en in Toulouse. X2i zal voortaan gebruik maken van de expertise van CoScale bij het ontwerpen en optimaliseren van hun Magento webshops.

Binnen deze samenwerking zal X2i het CoScale platform gebruiken om hun klanten bijkomende diensten aan te bieden rond het bewaken en het verbeteren van de beschikbaarheid en de snelheid van Magento webshops. De CoScale software zal ingezet worden om performance-analyses te maken, om operationele webshops te monitoren, en om snel problemen te detecteren. Dit geeft X2i klanten de garantie dat hun webshop steeds operationeel en performant is.

Beide bedrijven zijn reeds sterk verankerd in het Magento-ecosysteem.

Stijn Polfliet, CEO van CoScale: “Uitbaters van webshops en digitale agentschappen realiseren zich meer dan ooit dat een goed ontworpen webshop maar een deel van het verhaal is. Om klanten aan te trekken en online conversie te verhogen, is een snelle website cruciaal. Als men wacht tot klanten beginnen te klagen over de laadtijd of bereikbaarheid van een webshop, dan is het meestal reeds te laat. X2i heeft daarom van performance een hoeksteen van hun aanbod gemaakt en we zijn bij CoScale verheugd om hier een bijdrage te kunnen aan leveren.”