ZOTTEGEM – Dienstenchequebedrijf Poetshulp Z-O-Vlaanderen stuurt zijn werknemers voortaan met een elektrische fiets op pad. Op die manier probeert zaakvoerder Pascal De Corte een oplossing te vinden voor het nijpend vervoersprobleem bij hun werknemers en het daaruit voortkomende personeelstekort.

Poetshulp Z-O-Vlaanderen is met iets meer dan 100 personeelsleden één van de grootste private werkgevers in Zottegem. “In de schoonmaaksector wordt het almaar moeilijker om nieuwe medewerkers aan te trekken”, aldus De Corte in Het Nieuwsblad. “De concurrentie is groot en het aantal geschikte werkzoekenden in onze regio is bijzonder beperkt.” Voor een job bij een dienstenchequebedrijf moet je bovendien over eigen vervoer beschikken om je naar de verschillende klanten te begeven.

“En dat blijkt net het probleem bij veel werkzoekenden. Vandaar ons idee om aan elke medewerker een elektrische fiets ter beschikking te stellen. Ze betalen een beperkte bijdrage voor hun privégebruik en hoeven zich verder nergens om te bekommeren. Onderhoud, schade, verzekering,… alles is inbegrepen.”

Zo komt het dat de poetshulpen van het Zottegemse schoonmaakbedrijf sinds kort met een elektrische tweewieler hun verschillende posten aandoen. “Hopelijk kunnen we met dank aan de fietsen dan ook nieuwe poetshulpen aantrekken om ons team te versterken”, besluit de zaakvoerder.