Jong geleerd is oud gedaan en dat geldt ook voor het ondernemerschap. Daarom gaat de organisatie Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) elk jaar bij de scholieren op zoek naar dé mini-onderneming van het jaar. Het concours is vrij populair sinds de jaren negentig. Daarbij wordt gepeild naar een businessgericht totaalconcept, waarbij creativiteit en innovatie de plak zwaaien. Tijdens de verschillende provinciale finales gaven de geselecteerde finalisten het beste van zichzelf voor een onafhankelijke bedrijfsjury. Nu is bekend welke mini-onderneming op woensdag 3 mei naar de grote Vlaamse finale in Brussel gaat. In Gent werd het een succesvolle thuismatch voor Creazy Cure van het Sint Paulusinstituut. De leerlingen maakten zelf een kinderboekje om (chronisch) zieke kinderen te helpen tijdens hun ziekenhuisopname. Hierin kunnen ze hun gevoelens, pijn, angsten beschrijven en tekenen.  Creazy Cure is met andere woorden een mini-onderneming met een groot hart.

Het idee van Creazy Cure groeide vanuit eigen ervaringen. Hanne, één van de miniondernemers, kampt al haar hele leven met zware astma en bracht als kind veel tijd door in het ziekenhuis. Een stresserende en beangstigende ervaring. Hanne: “Als kind probeer je heel sterk te zijn en je op te trekken aan mama, papa of familie. Maar toch ben je heel erg bang. Daarom kwam ik, samen met mijn medeleerlingen, op het idee om een boekje te maken dat kinderen ondersteunt in de verwerking van de ziekte/ziekenhuisopname en de vele vragen die daar bijhoren. We kozen daarom voor Zimo als hoofdrolspeler, een schattig figuurtje dat als het ware een echte steun en toeverlaat is voor kinderen. We nemen hen even mee naar een andere wereld die toch herkenbaar is. Daarmee hopen we kinderen gerust te stellen. Anderzijds kan het ook een hulpmiddel zijn voor ouders, dokters en verpleegkundig personeel, om kinderen hierin te begeleiden.”

De concurrentie voor ReCups komt van het Leuvense FAAR (recyclage van oude lampen tot eco- en designverlichting), van het Brugse ReCups (herbruikbare drinkflessen met daarop kindertekeningen), het Antwerpse DigiTool (digitaliseren van oude dia’s of VHS-videomateriaal) en het Limburgse AREA 19 (een spelconcept voor jong en oud).