Gent blijft een grote aantrekkingskracht uitoefenen op bedrijven. Zopas heeft ook CRM-specialist Efficy besloten zich te vestigen in Gent. Efficy brengt een CRM-oplossing op de markt die volledig in België ontwikkeld werd. Het softwarepakket stelt gebruikers in staat om contacten, klanten, database en marketingcampagnes te  beheren. Efficy helpt haar gebruikers om de gegevens semiautomatisch te verbinden, waardoor men alles snel terugvindt. De eerste versie van de software werd op de markt gebracht in 2005. De recentste versie van Efficy is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Pools, Turks en Japans. Efficy CRM telt meer dan 55000 gebruikers in zo’n 1600 bedrijven in 9 landen. De groep stelt een honderdtal mensen tewerk in haar kantoren te Brussel, Windhof (Luxemburg), Parijs en Aix-en-Provence (Frankrijk), Utrecht (Nederland), Genève (Zwitserland) en Istanboel (Turkije). Aan dat lijstje wordt nu ook Gent toegevoegd.  De Arteveldestad moet dienen als uitvalbasis voor Vlaanderen.

Gelijktijdig kondigt het bedrijf een vervrouwelijking aan van zijn kader. Dina De Haeck, ceo van Syneton en voorzitster van de Vlerick IMBA Alumni, word de nieuwe voorzitster van de raad van bestuur. Efficy wil naar eigen zeggen met zijn ‘Women in IT’plan de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de sector aanpakken. Tussen 2017 en 2020 moet de helft van de nieuwe rekruten een vrouw zijn. Een boegbeeld voor het aantrekken van meer vrouwen aan boord halen met zo veel geloofwaardigheid als Dina De Haeck toont dat we de juiste weg kiezen, heet het.

Dina De Haeck vervangt Fransman Nicolas Pigerol als voorzitter. De Haeck is sinds dit jaar ceo van Syneton, de Bornemse leverancier van diensten aan kmo’s en organisaties die hun administratie beter willen organiseren. De Haeck begon haar carrière in 2001 bij Pfizer. 10 jaar later werd zij coo bij Arseus Dental & Medical. In 2015 werd De Haeck algemeen directeur bij Eurofins Central Laboratory. “Ik was onder de indruk van de cultuur, de visie en de snelle groei van Efficy”, zegt De Haeck. “Ik geloof dat Efficy nog maar aan het begin van een Europees avontuur staat en ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van die reis.”