Uptime Elastix biedt voortaan zijn clouddiensten aan vanuit de LCL datacenters in Diegem en Aalst. De hybride cloudprovider met vestigingen in Kontich en Edegem, huurt daarvoor beide datacenters van LCL. “LCL behoort tot de top van de datacenters in België”, zegt Erlend Schenkels, cloud business manager bij Uptime Elastix, onderdeel van de Cronos Groep. “Via hun drie locaties in België met één centraal aanspreekpunt, kunnen we ons aanbod verbreden en blijven de data in ons land.”

“Het grootste voordeel van onze samenwerking is de neutraliteit van LCL, waardoor we met verschillende internet service providers kunnen werken”, aldus Erlend Schenkels. “Daarnaast is de ISO-certificering van LCL van belang om onze klanten met zekerheid duurzame en veilige diensten aan te bieden.” De verhuur moet Uptime Elastix de ruimte bieden om het cloudaanbod te verbreden en aan de groei tegemoet te komen.

LCL is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bedrijf met klanten in heel wat sectoren. Zowel multinationals als kleine en middelgrote bedrijven, overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren doen een beroep op de diensten van LCL. “Wij zijn heel tevreden met Uptime Elastix als klant. De bedrijven van de Uptime Group besteden veel aandacht aan certificatie en opleiding, wat goed bij het DNA van LCL past”, legt Laurens van Reijen, managing director van LCL, uit.