Crossbridge dicht kloof tussen schoolbanken en bedrijfsleven

0000000000000crossbridgeHet Gentse Crossbridge werd in oktober 2011 opgericht door Marleen Coppens en Raf Cuyvers en vierde zijn  4de verjaardag met de lancering van een nieuwe website. Het bedrijf, dat ondertussen ook een vestiging heeft in Leuven, noemt zichzelf een pionier in coaching-, recruitment- en HR-consulting. “We mogen dat woord claimen”, zegt Marleen Coppens, “omdat we ons uitsluitend focussen op de niche van de laatstejaarsstudenten en pas afgestudeerden.”

Crossbridge is ontstaan als bruggenbouwer tussen enerzijds de arbeidsmarkt waarop organisaties niet altijd een duidelijk zicht hebben op de talenten van schoolverlaters en anderzijds die schoolverlaters die ook niet altijd duidelijk weten wat de professionele wereld precies van hen verwacht.

“Samen met laatstejaars en pas afgestudeerden gaan we op zoek naar de juiste werkgevers”, zegt Marleen Coppens.  “We hebben ondertussen een hechte samenwerking met een brede waaier aan bedrijven en weten perfect hoe we hun noden moeten invullen. We brengen hen enkel in contact met kandidaten die over de competenties en de attitude beschikken waarnaar zij op zoek zijn, maar we helpen hen ook met consulting en talentmanagement.”

Onder meer in de Vlerick Business School en de Antwerp Management School geven medewerkers van Crossbridge ook lessen over thema’s zoals netwerking en personal branding. Het is volgens Marleen Coppens een middel dat helpt om ervoor te zorgen dat talent sneller zijn weg naar de arbeidsmarkt vindt.

Om zijn geloof in jong talent te illusteren liet Crossbridge zijn nieuwe website bouwen door Panenco, een bedrijfje uit Heverlee dat pas is opgestart door twee afgestudeerde economisten, en vertrouwde het de fotografie toe aan Annelie Vandendael, een jonge beloftevolle fotografe uit Deinze.