GENT – De komende maanden wordt de langspeelfilm CLEO opgenomen. Het is het langspeelfilmdebuut van de Gentse scenariste en regisseuse Eva Cools. Voor de opname van een bepaalde scène lanceert de Gentse producent Lunanime een crowdfundingcampagne.

In de film zit een belangrijke grote scène waar het hoofdpersonage Cleo een echt pianoconcerto van Rachmaninov bijwoont. Om deze scène te kunnen financieren werd een crowdfundingcampagne bedacht, dat op www.cleodefilm.be uit de doeken wordt gedaan.

Producent Lunanime, regisseur Eva Cools en dirigent Dirk Brossé zijn op zoek naar 300 en meer muziekliefhebbers die via financiële steun willen bijdragen aan een unieke en speciale concertopname. Op maandag 5 maart 2018 wordt in een vol concertgebouw in Eindhoven het integrale Piano Concerto no. 2 van Sergej Rachmaninov uitgevoerd door een bekende pianist en een symfonisch orkest onder leiding van Dirk Brossé. Wie steunt, geniet op 5 maart van een hele speciale concertavond en ontdekt wie die gerenommeerde pianist is.

Eerder ontving CLEO scenario- en productiesteun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Verder is er ook steun van Screen Brussels, Telenet, Be tv, Creative Europe MEDIA en Lumière. In 2016 werd Eva Cools bekroond met de Visser-Neerlandiaprijs voor beste script.

Bijzondere cast

CLEO vertelt het verhaal van een 17-jarig meisje dat een traumatisch auto-ongeval overleeft, waarbij haar ouders zijn omgekomen. Na die fatale nacht begint ze zichzelf te verliezen in Brussel en zoekt ze haar toevlucht tot de oudere, mysterieuze Leos. Hoewel ze vaak luistert naar hedendaagse muziek, vervult de piano, en dan vooral het werk van Rachmaninov, een centrale plaats in Cleo’s verwerkingsproces.

De hoofdrol wordt vertolkt door Anna Franziska Jäger. Het is haar derde filmrol na My Queen Karo (2009) aan de zijde van Matthias Schoenaerts en Déborah François en Booster van Daniel Lambo (2014). De hoofdcast bestaat verder uit Yolande Moreau, Natali Broods, Martha Canga Antonio, Ishaq El Akel, Lucie Debay en Roy Aernouts.