Curartor speelt in op belangstelling voor kunstroutes

ca2f7ce7-841e-4945-9914-4c18a6895879-largeIn Gent is eind april de gratis technologische kunstgids Pieter Paul gelanceerd. Deze app van het jonge Gentse bedrijf Curartor toont op basis van geolocatie alle kunstlocaties uit de buurt.

Pieter Paul is dus een gratis technologische kunstgids, die  beschikbaar is op de app stores van Android en iOS.  Pieter Paul geeft informatie op elk ogenblik dat de gebruikers er nood aan hebben, houdt een agenda bij met evenementen en geeft tips op basis van de favoriete kunstwerken en kunstenaars van de gebruiker.

Curartor merkt ook een nieuwe trend op in het Vlaamse kunstlandschap. Deze zomer rijzen kunstroutes als paddenstoelen uit de grond. Het bedrijf achter de technologische kunstgids krijgt steeds meer aanvragen van steden en gemeenten om hun kunstenparcours op de kaart van Pieter Paul te zetten.
Zo is op 26 juni  de Biënnale van de Schilderkunst in de Leiestreek gestart. In Menen en omstreken startte begin deze maand het kunstparcours ‘Landscape, form & psyche’ Menin Road en Ypernstrasse. Volgend weekend wordt ook het startschot gegeven van het Kunstenfestival Watou en in september vindt in Sint-Niklaas Coup de Ville plaats.

Curartor stelt tevreden vast dat er meer en meer belangstelling is voor deze vorm van toerisme. De Vlaming hoeft niet enkel naar de kunststeden te trekken voor een kunstbeleving. Kunst ontdekken kan nu ook in de rest van het Vlaamse landschap. De combinatie van natuur en cultuur spreekt de Vlaming aan. Het is een perfecte dag- of weekenduitstap om alleen of met het gezin aan de alledaagse drukte te ontsnappen. Zo’n kunstparcours is toegankelijk voor jong en oud, groot en klein. Men geniet van een wandeling of fietstocht, en ontdekt op die manier een nieuwe omgeving en nieuwe kunst. Dergelijke routes worden georganiseerd door musea en curatoren in samenspraak met de stad of gemeente. De app Pieter Paul maakt het volgen van een dergelijke kunstroute nog aantrekkelijker omdat de app de gebruiker op basis van zijn locatie kan gidsen. Via beeldherkenning worden de kunstwerken gescand en krijgen de gebruikers er meteen alle informatie over.