GENT – De beloftevolle start-up Curious Cats wil groeien en komt met een voorstel voor de dag. Wie dat wil, kan met een win-winlening mee investeren in het bedrijf. De initiatiefnemers spreken over een interessant rendement en een zeker fiscaal voordeel.

Curious Cats is een studio voor serious games en gamification. “Wij bedenken nieuwe manieren om leren leuker te maken voor kinderen en volwassenen”, zeggen de zaakvoerders Jill, Michèle en Dieter. “Al meer dan 2 jaar werken we voor het onderwijs, de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. Vandaag zijn we aan de slag voor bekende namen als imec, UGent, Minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen, Cultuurconnect, Atlas Copco. Ava & Trix, een serious game die we in eigen beheer maakten, is nu al een hit in 314 Vlaamse scholen.”

Curious Cats is een succesrijke snelgroeier. In 2017 werd een omzet van ongeveer 220.000 euro gerealiseerd. Voor 2018 wordt gemikt op een groei van meer dan 50 procent. Groeien betekent ook investeren. In de eerste plaats in mensen. Om de ambities waar te maken, moeten er al twee nieuwe collega’s bijkomen. Daarnaast is er ook nood aan een paar extra vierkante meters werkplek, nieuw computermateriaal en een aantrekkelijke website. “Het is om deze belangrijke groeifase mogelijk te maken dat we op zoek zijn naar een extra duwtje in de rug”, aldus het management. “Wij hebben gekozen voor een investering via de win-winlening. Deze lening moet jaarlijks een nettorendement van ongeveer 3,85 procent opleveren. En wij krijgen de kans om onze ambities waar te maken.”

Voor de financieringscampagne werkt Curious Cats samen met WinWinner (ook al Gentse ondernemers). Alle informatie kan je vinden op https://www.winwinner.be/kmo/curious-cats