GENT – De coöperatieve vereniging DAGVERS, uit Antwerpen, breidt haar activiteiten uit naar Gent en Brussel. Met het vernieuwend concept mikt DAGVERS op gezinnen die nood hebben aan dagverse gezonde en biologische maaltijden wanneer ze er door tijdsdruk niet toe komen om zelf te koken.  Het bestellen van DAGVERS maaltijden kan online en de maaltijden worden aan huis geleverd.

Wie gemakkelijk én gezond én kindvriendelijk wil eten, vindt bij DAGVERS duurzaam bereide maaltijden die je niet met een schuldgevoel opzadelen omdat je je gezin weer een ongezonde snelle maaltijd hebt voorgeschoteld. Ook over de productie moet je je niet schuldig voelen. De DAGVERS-gerechten worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. DAGVERS gebruikt verse, lokale, biologische en fairtrade ingrediënten zonder bewaarmiddelen, in samenwerking met lokale (bio)boeren. De maaltijden worden ook duurzaam verpakt en geleverd.

“We zijn trots en verheugd om nu ook in Gent en in Brussel te starten met DAGVERS”, aldus Inge De Clerck die professioneel al altijd sterk met duurzaamheid is begaan. “Het concept is in de eerste plaats bedoeld voor particulieren, maar bedrijven kunnen bijvoorbeeld de service aanbieden aan hun personeel door een frigo ter beschikking te stellen waar de geleverde maaltijden even gestockeerd worden.”

Eenvoudig en duurzaam

Vroeger was Inge De Clerck actief als zelfstandig marketing en communicatie adviseur, maar sinds kort is ze de bezieler van DAGVERS. “Het idee ontstond toen ik bij vrienden navraag deed over de stress die ontstaat om, na een volle dagtaak, een goede maaltijd op tafel te krijgen”, aldus De Clerck. “Met ons concept bieden we de oplossing.”

DAGVERS is zo Vlaams als maar zijn kan. Oprichtster en bedenker Inge De Clerck koos voor de formule van een coöperatieve vennootschap, waar iedereen kan in meestappen volgens financiële draagkracht. 139 particulieren hebben dat op vandaag al gedaan. De organisatie telt al acht voltijdse medewerkers. Op het online bestelplatform kunnen de bezoekers hun eigen weekmenu samenstellen. Per dag kiezen ze uit twee opties het gewenste gerecht, de grootte van hun portie, het aantal en eventueel een dagsoep. Voor de levering werkt DAGVERS samen met hun duurzame partner Bubble Post die de maaltijden levert via gekoeld transport en met inzet van de meest ecologische voertuigen die voor handen zijn.